Πολιτική (Covid-19)

Σχετικά με την ενοικίαση του οχήματος

Καθώς η επίδραση της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19) συνεχίζει να εξελίσσεται παγκοσμίως, η Diamondmykonostransfers με ευθύνη καθημερινά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για τον Κορονοϊό (Covid-19).
Ενημερωνόμαστε διαρκώς για τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σχετικά με την εξάπλωση του. Στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες σας, ενώ παράλληλα να φροντίζουμε ώστε να κρατήσουμε ασφαλείς εσάς και τους εργαζομένους μας.
Στην περίπτωση που κάποιος υπάλληλος ή πελάτης διαγνωστεί με κορωνοϊό, έχει θεσπιστεί διαδικασία άμεσης απολύμανσης αυτοκινήτου καθώς και ιατρικός έλεγχος όλων των εργαζομένων που έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία ενοικίασης.
Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενα περιστατικά κορωνοϊού αντιμετωπίζονται αποκλειστικά από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Αναγνωρίζοντας ότι οι πελάτες μας χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία μέσα στο συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον έχουμε προβεί σε αλλαγές με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

Συγκεκριμένα:

H εταιρεία μας προβαίνει σε εντατικοποίηση των σχολαστικών καθαρισμών των αυτοκινήτων μετά την μίσθωσή τους.
Ενθαρρύνουμε τόσο το προσωπικό μας, όσο και εσάς να τηρείτε τα μέτρα προφύλαξης μέσω της τακτικής χρήσης απολυμαντικού χεριών. Για τη διασφάλιση της υγιεινής, φροντίζουμε για την άριστη καθαριότητα του σταθμού μας και των αυτοκινήτων μας.
Πιο συγκεκριμένα, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα σημεία επαφής, όπως καθίσματα, τιμόνι, λαβές θυρών, καθώς και σε άλλες επιφάνειες των αυτοκινήτων.
Το κατάστημα μας είναι εξοπλισμένο με αντισηπτικό υγρό – μαντηλάκια – προστατευτικές μάσκες, τα οποία είναι διαθέσιμα για όλους τους πελάτες.
Συστήνουμε σε όλους τη συνεχή ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Συχνές Ερωτήσεις

– Εάν έχω ενοικιαζόμενο όχημα από την Diamondmykonostransfers και βρεθώ θετικός στον κορωνοϊό (COVID -19), τι πρέπει να κάνω;

Στην περίπτωση που βρεθείτε θετικός στον κορωνοϊό (COVID -19) παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα καλώντας το κατάστημα παραλαβής του ενοικιαζόμενου οχήματος.

– Σε περίπτωση που είμαι υποχρεωμένος να μπω ή είμαι ήδη σε αυτοαπομόνωση κατόπιν των σχετικών εντολών των αρμόδιων αρχών σχετικά με την προφύλαξη μετάδοσης του κορωνοϊού (COVID -19) και δεν μπορώ να επιστρέψω το ενοικιαζόμενο όχημα, τι πρέπει να κάνω;

Στην προκειμένη περίπτωση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το υποκατάστημα παραλαβής του ενοικιαζόμενου οχήματος αποφεύγοντας παράλληλα την επαφή με το όχημα καθώς και τα κλειδιά του.

– Εάν βρίσκομαι σε περιοχή που έχει αποκλειστεί και δεν μπορώ να επιστρέψω το ενοικιαζόμενο όχημα μου, τι πρέπει να κάνω;

Σε αυτή την περίπτωση παρακαλούμε μην έρθετε σε επαφή με το όχημα και τα κλειδιά του και επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας. Θα κανονίσουμε ώστε το όχημα να παραληφθεί μετά την λήξη του αποκλεισμού της περιοχής που βρίσκεστε από εμάς ή να το επιστρέψετε εσείς.

– Υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό των επιβατών των οχημάτων;

Σύμφωνα με σχετικές υπουργικές αποφάσεις στην Ελλάδα, λόγω των μέτρων COVID-19, ισχύει περιορισμός στους επιβάτες όλων των οχημάτων σε όλη τη χώρα.

• Για οχήματα έως 7 θέσεων, ισχύει ο περιορισμός των 4 επιβατών στο σύνολο (οδηγός και 3 συνεπιβάτες)

• Για οχήματα με 8 ή 9 θέσεις, ισχύει ο περιορισμός των 6 επιβατών στο σύνολο (οδηγός και 5 συνεπιβάτες)

Υπάρχει μια εξαίρεση για οικογένειες με παιδιά, όπου οι επιβάτες μπορούν να φτάσουν τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό (ίσο με τον αριθμό θέσεων ενός αυτοκινήτου). Σε αυτήν την περίπτωση, επιτρέπονται μόνο γονείς και παιδιά στο αυτοκίνητο. Τα ενήλικα παιδιά πρέπει να παρουσιάσουν έγγραφα ταυτότητας στις Αρχές.

Σχετικά με την υγιεινή των οχημάτων μας

Μετά από κάθε ενοικίαση, το όχημα καθαρίζεται, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, βάσει των διαδικασιών της Εταιρείας. Για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό η Εταιρεία έχει εκδώσει οδηγίες, μετά από επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές, σε όλους τους εργαζομένους που εμπλέκονται στην διαδικασία παράδοσης και παραλαβής των οχημάτων.

-Πώς καθαρίζονται τα αυτοκίνητα αν ένας ενοικιαστής είναι επιβεβαιωμένος ή ύποπτος ότι έχει το COVID-19;

Στην περίπτωση που υπάρχει τόσο υποψία ή επιβεβαιωθεί ότι κάποιος πελάτης είναι θετικός στον κορωνοϊό (COVID-19), η Εταιρεία έχει θεσπίσει νέα, αυστηρότερα πρωτόκολλα καθαρισμού που περιλαμβάνουν τόσο την αφαίρεση του οχήματος από την κυκλοφορία όσο και την απολύμανση μέσω ειδικευμένου συνεργάτη.

-Τι κάνω σε περίπτωση που έχω πραγματοποιήσει ήδη κράτηση αυτοκινήτου και το ταξίδι μου επηρεάζεται από ταξιδιωτικούς περιορισμούς;

Σε περίπτωση που έχετε ήδη πραγματοποιήσει κράτηση αυτοκινήτου με την Diamondmykonostransfers και αντιμετωπίζετε περιορισμούς, λόγω του Κορονοϊού, στον προορισμό ενοικίασης, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τροποποιήσετε ή να ακυρώσετε την κράτησή σας στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών μας στο 6976528078  ή στο diamondmykonostransfers@yahoo.com

Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις σχετικά με προηγούμενες ή μελλοντικές ενοικιάσεις, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.